10 februari 2018
15:30

Referat: Tureberg Basket - Hammarby Basket

Matcher mot Tureberg har genom åren alltid varit tuffa matcher. Nu har Turan föryngrat laget och vi har redan mött dem hemma och hade någorlunda koll.
Ena domaren var försenad från annan match men iom att spelare hade bråttom hem kom vi överens om att börja med en domare.
Målet var att hitta tillbaka till vårt fina försvar och att vara beredda vilket försvar Turan än spelade.
Inleder match bra och får i många poäng inside. På drivar, returer och inspel. Turan spelar man-man till att börja med men ändrar till zon efter ungefär en period. Vi känner oss förberedda och ändrar så som i vill. Defensivt kliver vi upp och tar en hel del steals. Springer bra i transition och får i layups. Ofta efter fina löpningar i korridorer. Även skyttet från halvdistans ger utdelning. Vi går till alvtid med 44-18.
Uppmaningen är att inte slappna av i början av tredje. Spelar lite långt ifrån (inte tajt) första minuterna men vaknar snabbt till. Några av de skott Turan får i är lite ”Bingolotto” och inget vi kan göra åt. Lyckas låsa motståndarna flera gånger till 24-sekundersavblåsingar. Framåt är i fortsatt lyckosamma i drivar och high-low spel. Matchen flyter på och speltiden fördelas över de nio närvarande.
Prat om att ta time-out i andra halvlek möts av ”ond” blick och tydligt tecken på att ”glöm det, jag ser dig”
Vinner matchen med 89-33